Wie is jouw held?

Grote sporters inspireren velen. Wie heeft er als kind nooit van gedroomd om in het Nederlands elftal te mogen spelen of op de Olympische Spelen te mogen vlammen?

Ook topsporters hebben helden. Ze zijn voor hen vaak een lichtend voorbeeld. Oud-olympiër Jerrel Feller: ,,Mijn grootste held was mijn oom Regillio van der Vloot. Hij heeft acht keer de Nederlandse titel veroverd op de sprint en deed in 1994 mee aan de Europese Kampioenschappen in Helsinki. Dankzij hem ben ik in aanraking gekomen met atletiek en het sprinten. Regillio was de eerste zes jaar van mijn carrière mijn trainer/coach. Hij heeft me zoveel geleerd, als atleet en als mens.”

Later verkeerde Jerrel zelf in de hoogste kringen op sprintgebied. ,,Toch zag ik die atleten nooit als helden, zoals ik vroeger wel naar mijn oom keek. Ik vond ze wel cool. Het was hartstikke leuk om Usain Bolt en Tyson Gay bijvoorbeeld te ontmoeten, maar ik voelde niet dezelfde magie. Wat ik wel heel indrukwekkend en mooi vond, was de starttraining die ik gedaan heb met Justin Gatlin en Churandy Martina. Ook daarvan en van hen heb ik veel van geleerd.”

Wie is jouw held? Wil je dat met ons delen?  Stuur je berichtje naar: info@amc-loop.nl