Bekijk hier de uitslagen van jouw Amsterdam UMC Run

 

 

 


Bekijk hier de uitslagen van de Amsterdam UMC Run | Virtual Edition 2020

5 KM Hardlopen
5 KM Wandelen
10 KM Hardlopen
10 KM Wandelen


Bekijk hier de uitslagen van de Amsterdam UMC Run 2019

 

 

 Bekijk hier de uitslagen van 2018

Uitslagen bedrijvenloop

 

 


Bekijk hier de uitslagen van 2017

Uitslagen bedrijvenloop

De mooiste AMC Loop ooit

Stralend weer, een grote opkomst, enthousiaste, blije deelnemers en prachtige prestaties. Wat wil je als organisatie van een loopevenement nog meer?  Wij zijn meer dan tevreden en willen om te beginnen alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en het AMC hartelijk bedanken voor deze prachtige dag.

En uiteraard feliciteren wij de winnaars van de verschillende afstanden van harte met hun overwinning:

  • Robin den Engele (4,45 minuten) en Anouk Leguit (4,47 minuten) op de kinderloop,
  • Michiel Hulleman (16,14 minuten) en Silke de Wolde (19,03 minuten) op de vijf kilometer
  • Daniel Korevaar (33,58 minuten) en Deborah Schouten (38,38 minuten) op de tien kilometer
  • Bedrijventeams NSPOH (vijf kilometer) en AMC huisartsengeneeskunde (tien kilometer)

Tussen de 1.100 deelnemers bevond zich een grote groep ex-IC-patienten, die met hun begeleiders meededen met the post ICU challenge . Fantastisch om te zien!

Mooier dan dr. Kristien Tytgat, voorzitter van het AMC Loop-bestuur kunnen wij het zelf niet verwoorden: ,,Dit was de allerbeste editie ooit, met deelnemers die net kunnen lopen en deelnemers die nog net kunnen lopen!”

Bedankt voor jullie bijdrage aan deze fantastische dag en graag tot volgend jaar!


Bekijk hier de uitslagen van 2016

AMC Loop 2016, weer eentje voor in de boeken…

Ruim 1000 deelnemers liepen  tóch in droog weer de hun AMC Kinderloop, 5 km, 10 km of 15 km.  Editie 2016 gaat opnieuw de boeken in als sfeervolste ooit. Met een nieuwe start/finish locatie, een sfeervol terrasplein en gebruikmakend van het Nicolaes Tulphuis van de HVA waren deelnemers en publiek weer verzekerd van een geslaagd loopfeest. Extra speciaal door de deelname van 47 ”ambassadeurs” voor het PICS syndroom, waaronder een aantal ex IC patienten. Een unieke prestatie en terechte aandacht. Die aandacht ook voor het goede doel verbonden aan de AMC Loop. Via de AMC Foundation stond het onderzoek naar slokdarmkanker centraal. Doktoren en familie van ex patienten deden mee en er werd door de deelnemers  weer flink geld opgehaald.

Op de 10 km stonden de AMC-ers centraal. Deborah Schouten won voor de 3e achtereenvolgende  keer de 10 bij de dames en Michiel Hulleman leverde een unieke prestatie door in de afgelopen drie jaar de 5, 15 en dit jaar de 10 te winnen, alle afstanden  van de AMC Loop. De 15 km die werd weggeschoten door lid van de Raad van Bestuur Frida van den Maagdenberg,  werd gewonnen door Roy Lagerburg, bij de dames door Karin van Weveren. Snelste AMC-er was Mohamed Akrachi. De 5km was weer een spektakel met het parcours dwars door het AMC. Personeel, patienten en bezoekers moedigden de deelnemers ” in huis” aan. Weggeschoten door schaatskampioene Margot Boer, vertrokken de 5 km deelnemers waaronder drievoudig paralympisch atlete en huidig  dokter i.o. Marije Smits. Voormalig winnaar Sicco Bus won opnieuw bij de mannen en jeugdtalent Silke de Wolde was de snelste dame. De kinderloop, die ook weer gedeeltelijk door het AMC voerde,  werd bij de jongens net als vorig jaar gewonnen door Max van Guine en bij de meisjes was Rosalie Schouten, net voor de winnares van vorig jaar Anouk Leguit. Marije SMits had hiervoor het startschot gegeven. De bedrijvenloop 5 km werd dit jaar net als in 2012 gewonnen door NSPOH, op de 10 km werd de titel wederom succesvol verdedigd door de tandspecialisten van ACTA.


Bekijk hier de uitslagen en finishfilmpjes van de AMC-Loop 2015

Bijna 1300 lopers genieten van AMC Loop 2015

1200 hardlopers en bijna 100 wandelaars genoten zondag 31 mei van de 32e AMC Loop. Een bijzondere editie. Voor het eerst kon er worden gewandeld  bij de AMC Loop. En de hardlopers op de 5 KM gingen in navolging van de Kinderloop van vorig jaar nu dwars door het AMC, een bijzondere belevenis. Getuige de vele enthousiaste reacties van deelnemers én het AMC wellicht een nieuwe traditie. En opnieuw bewees de AMC Loop bij de 30 mooiste routes van Nederland te horen. Met een kleine aanpassing in het 10 en 15 kilometer parcours kregen de lopers nog een kijkje achter de schermen van de opbouw van Amsterdam Open Air en als vanouds was daar de unieke AMC Loop sfeer door onder andere onze fantastische vrijwilligers, Dj Miss Behave en het Bremermee AMC Loop-Terras.

Wandelen Bijna 100 wandelaars deden mee aan de 3 prachtige routes die WSC De Verbinding had gemaakt voor de AMC Loop. Een prima start voor de eerste keer.

Kinderloop 1,25 kilometer Als eerste gingen 100 kinderen na de AMC sportcentrum warming Up van start in de AMC Kinderloop. Als eerste kwam Max Van Guine in 4.13 weer terug op de Meibergdreef. Net als vorig jaar was Anouk Leguit  het snelste meisje. Uit handen van Dr Kristien Tytgat, voorzitter van het AMC Loop bestuur, ontvingen de winaars de AMC Loop bokalen en Zuidoost partners Running shirts. Alle kidneren krgen natuurlijk de welverdiende AMC Loop medaille.

10 kilometer (10,290) De kinderloop  werd gevolgd door de 10 kilometer. Het startsignaal werd gegeven door Ruud Hopstaken de man die in 2009 de geannuleerde AMC loop weer terugbracht op de hardloopkalender. Bij dames won net als vorig jaar Deborah Schouten, medewerkster van het AMC. Bij de mannen maakte grote naam Michael Woerden die grote naam meer dan waar. Hij won in 34.58. Snelste AMC –er was Ferry Smeenk. De AMC bedrijvenloop werd net als vorig jaar gewonnen door ACTA, voor AMC huisartsgeneeskunde en het debuterende InterSwitch.

15 kilometer (15, 300) Na de 10 kwamen de mannen en vrouwen van de lange adem in galop. Met natuurlijk de sprookjesachtige Geinoever tussen 7,5 en 10 kilometer in het parcours. Michiel Hulleman won vorig jaar de ‘’5’’ dit jaar was hij de beste op de langste afstand en tevens wederom snelste AMC –er. De winnares bij de vrouwen gaf de AMC Loop een internationaal tintje: De Zwitserse Eveline Blatter liet de Racetimer koekoeksklokken stilstaan op 1.05.09, een officieus nieuw parcoursrecord.

5 kilometer (5,230) De unieke passage dóór het AMC was voor veel lopers reden om mee te doen aan de 5 KM. AMC-er ALon Levin, getalenteerd medewerker van de MDL afdeling wist het snelste door ‘’zijn’’ gebouw te lopen en won de kortste afstand in 19.25. De Amsterdamse Suzanne Timmer was de snelste vrouw in 22.07.

De 32e AMC Loop werd mogelijk gemaakt door ruim 90 fantastische vrijwilligers en door onze partners, suppliers en sponsoren. Wil je ons vrijwilligersteam ook komen versterken mail dan naar amcloop@sportconnection.nl

Geniet nog even na met jouw persoonlijke finishfoto en tot in 2016!

Team AMC Loop


Klik hier voor de uitslagen van 2014