Sporten en voeding

By 27 maart 2017april 7th, 2017Blogpost

Het is zomertijd, de klok is een uur vooruitgezet en het is prachtig weer… Lekker naar buiten dus! Heb je je al ingeschreven voor de kinderloop of de 5 of 10 kilometer (www.amc-loop/inschrijven/) bij de AMC Loop van 21 mei a.s.?

Ben je al aan het trainen? En hoe doe jij dat met eten en drinken?

Vooral water drinken is belangrijk, zeker als het warm is. Het Voedingscentrum adviseert 0,7 tot 1 liter per uur om je vochtniveau voor, tijdens en na het lopen op peil te houden.

Naast vocht heb je ook eten nodig om je energievoorraad niet uit te putten. Vanaf twee uur voor de wedstrijd of de training kun je beter geen maaltijd meer nemen. De inspanning van het sporten en het verteren van je voedsel gaan slecht samen, waardoor je maagklachten zou kunnen krijgen. Tot een uur voor de start kun je nog wel iets kleins eten, bijvoorbeeld wat fruit of een boterham en tijdens het lopen eventueel een banaan of een mueslireep. Sportdrank vult je tekorten ook snel aan.

Na afloop is het goed om meteen weer iets te eten en te drinken om je lichaam zo goed mogelijk te laten herstellen. Denk daarbij aan koolhydraten (voor de energie) en eiwitten (voor je spieren).

Veel succes met alle voorbereidingen!

Bron: www.voedingscentrum.nl