Help, wat moet ik aan?

By 4 april 2017april 7th, 2017Blogpost

Herken je die vraag? Niet alleen lastig naar je werk of als je een afspraak hebt, maar ook belangrijk als je gaat hardlopen. Je wilt het natuurlijk niet koud hebben, maar ook zeker niet te warm als je aan het trainen bent voor de AMC Loop van 21 mei a.s.

Heb je je al ingeschreven? (www.amsterdamumcrun.nl/inschrijven)

Het lijkt zo simpel. Je pakt een lekker katoenen t-shirt uit je kast, met een korte broek en een paar gympen. En klaar ben je. Maar een katoenen shirt houdt al het vocht dat je verliest met zweten vast, dus misschien is een licht, synthetisch hardloopshirt dan toch net iets fijner. Als het wat kouder is, is een ademend hardloopjack handig, dat je beschermd tegen regen en wind. De regen blijft buiten, maar je zweetdruppeltjes worden wel afgevoerd. Is het weer voor een korte broek of loop je toch liever zo’n lange tight? En ook niet onbelangrijk zijn natuurlijk een goede sport-beha en sokken en speciale loopschoenen.

Vind je hardlopen fijn, ga dan eens langs bij een goede sportzaak en laat je voorlichten over alle mogelijkheden die bij jou passen.