Rust?

By 17 april 2017mei 3rd, 2017Blogpost, Geen categorie

Lig je nog steeds op schema met je trainingen? En bouw je ook voldoende rust in? Rust is heel belangrijk, want door overbelasting ligt het risico van blessures op de loer. Daarbij kun je denken aan blessures aan rug, knieƫn, scheenbenen, achillespezen en voeten, die ontstaan door een verkeerde opbouw van de training.

Je lichaam heeft het nodig om te kunnen herstellen tussen de trainingen door. Als je naar je lijf luistert, zul je merken dat de trainingen beter gaan. Voldoende rusten maakt je lijf sterker en dus juist fitter. Van een pittige training heeft het lichaam minstens twee dagen nodig om te herstellen. Pas daarom regelmatig een rustdag in.

Voor een beginnend loper zou maximaal drie keer per week trainen genoeg moeten zijn, met om de dag een dag rust. Wil je toch graag bewegen, dan kun je misschien een stuk gaan fietsen, wandelen of een beetje zwemmen. En heb je op zondag een wedstrijd, dan doe je er verstandig aan vanaf een dag of drie van tevoren lekker rustig aan te doen.

Wij kijken ernaar uit je op 21 mei a.s. te kunnen begroeten bij de start van de 34e AMC Loop! Heb je je nog niet ingeschreven? Ga dan snel naar www.amsterdamumcrun.nl/inschrijven en regel dat eenvoudig online.