HET GOEDE DOEL

PICS; het Post Intensive Care Syndroom

Met jouw deelname bevorder je niet alleen jouw eigen sportiviteit en gezondheid, maar kun je ook het goede doel steunen; meer geld, mogelijkheden en onderzoek voor patiënten met het Post Intensive Care Syndroom (PICS).
PICS is al enkele jaren het goede doel van de Amsterdam UMC Run.
Samen met de Amsterdam UMC Foundation zorgt de Amsterdam UMC Run voor meer aandacht voor en financiële ondersteuning van het onderzoek naar Post Intensive Care Syndroom

Hoe kan ik het onderzoek naar PICS ondersteunen?

Ook dit jaar weer een Amsterdam UMC Run met als goede doel Post Intensive Care Syndroom (PICS), vanwege het hoge aantal patiënten op de Intensive Care de afgelopen jaren met COVID-19 helaas nog zeer actueel. Jij kunt je inzetten om hieraan bij te dragen door je kennissen en vrienden te vragen je te sponsoren voor jouw deelname aan de Amsterdam UMC Run. Maak een actie aan of doneer een bijdrage om geld in te zamelen voor onderzoek naar PICS.

Doe een donatie
Maak hier je eigen PICS actiepagina

Een eigen actiepagina maken kan heel makkelijk en veilig en kun je op verschillende manieren delen via Social Media met het verzoek je te sponsoren.
Je kunt persoonlijke foto’s en teksten toevoegen en nieuws en updates delen.
Laat je sponsors bijvoorbeeld weten dat je een training achter de rug hebt of stuur ze updates over je trainingsschema.

Kijk hier voor tips om jouw actie succesvol te maken

Over het Post Intensive Care Syndroom

Jaarlijks worden in Nederland 80.000 patiënten op de Intensive Care opgenomen. Door verbeteringen in de medische zorg overleven steeds meer IC-patiënten. Veel van deze patiënten krijgen te maken met langetermijngevolgen van het verblijf en behandeling op de IC. Een groot deel van hen heeft problemen met fysiek functioneren, zoals spierzwakte. Ook zijn angsten, depressies en concentratiestoornissen veel voorkomende klachten. Sinds 2012 wordt hiervoor de term Post Intensive Care Syndrome (PICS) gehanteerd. Naar schatting worden in ons land jaarlijks 25.000 tot 28.000 mensen met PICS uit een ziekenhuis ontslagen. Er is nog weinig bekend over deze pas recent erkende ziekte en er zijn nog geen richtlijnen voor de juiste therapie gericht op herstel.

De AMC Foundation steunt dit initiatief en daarmee is het onderzoek naar PICS ook dit jaar weer het goede doel van de Amsterdam UMC Run.

#loopnietvoorniksmaarvoorpics